Leeuwepoort

Wonen in Leeuwesteyn, de buurt die oud en nieuw Utrecht verbindt.

Duurzame toekomst

Met Leeuwepoort zetten we een nieuwe stap in innovatief, biobased en duurzaam bouwen. Leeuwepoort wordt energieneutraal en we gaan zoveel mogelijk bouwen in hout.

Divers woningaanbod

Het plan bestaat uit circa 112 zeer duurzame woningen; ongeveer de helft grondgebonden woningen en de overige woningen worden appartementen.

Start verkoop

Het is nog niet bekend wanneer de verkoop start, schrijf je in als belangstellende en blijf op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en start verkoop.

Wonen in Leeuwesteyn, de nieuwste wijk aan het Amsterdam Rijnkanaal.

Wonen in Leeuwesteyn, de nieuwste wijk aan het Amsterdam Rijnkanaal.

Het plan Leeuwepoort vormt een van de laatste stedenbouwkundige puzzelstukjes in Leeuwesteyn. Leeuwesteyn is een duurzame, groene, stedelijke woonbuurt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Een buurt met een Utrechts karakter: stedelijk maar groen, smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur. De buurt verbindt oud en nieuw Utrecht. Leeuwepoort bestaat uit 112 zeer duurzame woningen; ongeveer de helft worden grondgebonden woningen en de overige woningen worden appartementen.

Meer lezen

Locatie en voorzieningen

Op de plek van de tijdelijke locatie van de middelbare school Academie Tien wordt Leeuwepoort gerealiseerd. Leeuwepoort komt in Leeuwesteyn, de leukste buurt van Leidsche Rijn. Op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum met talloze winkels en fijne restaurants. Via de Gele brug fiets je in 15 minuten naar de Utrechtse binnenstad. Leeuwesteyn is de verbinding tussen de oude en de nieuwe stad. Hier heb je het beste van twee werelden: de ruimte en het groen van Leidsche Rijn en het gezellige centrum van Utrecht op fietsafstand.
 
Goed bereikbaar, met en zonder auto
Op de fiets sta je dus in no time op de Oudegracht of, als je de andere kant op fietst, in het Máximapark, het grootste park van Utrecht. Leeuwepoort ligt dichtbij NS-station Utrecht Leidsche Rijn en het busstation. Met de trein ben je binnen 5 minuten op Utrecht Centraal. En met de auto zit je, via de Stadsbaan, binnen 5 minuten op de A2 richting Amsterdam of Den Bosch of op de A12 richting Den Haag of Arnhem. Je kunt vanuit Leeuwesteyn dus echt alle kanten op!
 
Bekijk locatie en voorzieningen

Stedelijk van buiten en groen van binnen

In het plan zijn drie prachtige gezamenlijke binnentuinen ontworpen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, bewegen, spelen en samen tuinieren. Het ontwerp van de drie binnentuinen is gebaseerd op drie gerichte soorten die we in het bijzonder welkom heten in Leeuwepoort; huismus, egel en klokjesbij.

Interesse in Leeuwepoort?

Meld je hier aan en mis geen enkele update

Veel gestelde vragen

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen, staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel woningen komen er in Leeuwepoort?
Er komen circa 112 koopwoningen; 50 procent uit grondgebonden woningen en voor 50 procent uit appartementen. Er worden geen huurwoningen gerealiseerd.
Hoe groot zijn de koopwoningen?
Ook in afmeting zal het woningaanbod in Leeuwepoort zeer divers zijn en zal uitéénlopen van circa 40 tot 180 m2.
Wat is het prijsniveau van de woningen?
Een indicatie voor het prijsniveau van de woningen is in deze fase nog niet bekend. Bij de start van de verkoop zijn de definitieve prijzen bekend.
Wanneer start de verkoop?
Het is nog niet bekend wanneer de verkoop start, schrijf je in als belangstellende en blijf op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en start verkoop.